به گزارش سرویس بهداشت و سلامت
تفتان ما، احمد بشارت گفت: شاخص توده بدن (BMI) شاخص سادهای برای ارزیابی نسبت وزن به قد است که برای طبقه بندی چاقی و اضافه وزن استفاده می شود. این شاخص از حاصل تقسیم وزن بر مجذور قد بدست می آید.
وی افزود: حالا اگر کسی دچار اضافه وزن بود بهتر است علاوه بر زیاد کردن تحرک و فعالیت بدنی، غذای خود را هم کم کند. اما این نکته مهم است که صبحانه نباید حذف شود چون خوردن آن از گرسنگی زودهنگام در طول روز پیشگیری کرده و باعث می شود نهار و شام سبک تری خورده شود.
این متخصص تغذیه گفت: علاوه بر این که خوردن صبحانه اهمیت زیادی دارد، این را هم باید در نظر گرفت که بهتر است غذاهایی سرشار از پروتئین برای آن در نظر گرفت. پروتئین کمک می کند کالری ها راحت تر سوزانده شوند و در نهایت سریعتر به کاهش وزن منجر شود.
بشارت تصریح کرد: از طرفی بهترین راه برای کاهش اضافه وزن این است که تمام میان وعدههای پرکالری،چرب و چاشنیها را حذف کنیم. از شیرینی و شربت تا سس و دلستر و نوشابه باید کم شوند.
وی بر پیادهروی روزانه نیمساعت تاکید کرد و گفت: خوردن گوشت قرمز یا ماهی کبابی یا آبپز، سالاد فصل بدون سس مایونز و نوشیدن آب کرفس وعده غذایی مناسبی است.
این متخصص تغذیه در تعریف سالاد فصل، افزود: باید سبزی های فصل در آن باشد البته الان همه نوع سبزی در بازار یافت میشود بنابراین بهتر است با توجه به گرمی و سردی هوا و طبع سبزیها آنها را مصرف کرد مثلا در فصل گرما خیار، گوجه فرنگی، کاهو، کلم، قارچ و ذرت مناسب هستند.
بشارت گفت: خوردن یک لیوان آب گوجه فرنگی یا شیر کمچرب یا یک عدد موز کوچک میان وعده خوبی است.
وی افزود: همچنین خوردن میوه هایی مثل انگور، انبه، آناناس، انجیر، زرد آلو و نارنگی، خربزه، طالبی، گلابی و خرمالو برای اینکه قدخون هم افت نکند توصیه میشود.
انتهای پیام/ فارس