۰

عوارض عسل برای نوزادان/تأثیر آدامس جویدن در پیشگیری از خرابی دندان/فواید سفیده تخم‌مرغ

مشاوران سلامت در پاسخ به پرسش‌ شهروندان درباره عوارض عسل برای نوزادان، تأثیر آدامس جویدن در پیشگیری از خرابی دندان و فواید سفیده تخم‌مرغ سخن گفتند.
عوارض عسل برای نوزادان/تأثیر آدامس جویدن در پیشگیری از خرابی دندان/فواید سفیده تخم‌مرغ
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت تفتان ما، صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر می‌کند،‌ همچنین به پرسش‌های مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ می‌دهد.
هموطنان می‌توانند هرگونه پرسش و ابهامی درباره مسائل و مشکلات جسمی و روانی خود را در تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کرده و پاسخ‌های خود را از طریق صفحه «مشاور سلامت خبرگزاری فارس» دریافت کنند.
عوارض عسل برای نوزادان
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛‌ حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی با بیان اینکه خوردن عسل برای کودکان زیر یک سال احتمال خطر مرگ را در پی دارد گفت: بوتولیسم یک بیماری فلج‌کننده جدی و نادر است که توسط سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود. از باکتری‌هایی که باعث فلج می‌شود، باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را می‌توان نام برد. کلستریدیوم بوتولینوم، باکتری میله‌ای شکلی است که در وضعیت کم اکسیژن (بی‌هوازی) بهتر رشد می‌کند.
وی ادامه داد: این باکتری در مواد غذایی، حتی در خوراکی‌های کنسروی که به‌اندازه کافی حرارت ندیده‌اند و همچنین در خاک و رسوبات دریایی یافت می‌شود. با خوردن مواد غذایی آلوده، استنشاق خاک‌آلوده و یا ورود باکتری از زخم پوستی، فرد دچار علائم بیماری می‌شود.
وی افزود: سه نوع عمده بوتولیسم عبارت‌اند از بوتولیسم غذایی یا باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در محیط کم اکسیژن رشد کرده و سم تولید می‌کند. غذاهای کنسرو شده معمولاً منبع نوع غذایی است و در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آن‌ها حرارت کمی به‌کار رفته و هنگام مصرف نیز حرارت کمی دیده‌اند، ایجاد می‌شود.
عبدالعزیزی اظهار داشت: نوع دوم بوتولیسم زخم که اگر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم وارد زخم و بریدگی پوست شود، می‌تواند ایجاد یک عفونت خطرناک کنند. همچنین افراد بعد از تزریق داروهای غیرقانونی و مخدر، آلوده می‌شوند.
متن کامل خبر
تأثیر آدامس جویدن در پیشگیری از خرابی دندان
زهرا فاضل در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در رابطه با دندان‌های شیری اظهار داشت: تعداد این دندان‌ها 20 مورد بوده و به طور میانگین از 6 تا 12 سالگی شروع به افتادن کرده و دندان‌های اصلی جایگزین آن می‌شود. دندان‌های شیری اگر آسیاب‌های آن نیفتاد باید نسبت به کشیدن آن در زمان معین اقدام کرد.
وی با بیان اینکه خرابی دندان‌های شیری به دندان‌های اصلی نیز آسیب وارد می‌‌کند، افزود: والدین باید نسبت به این مسئله اقدام کرده و بسته به خرابی دندان شیری آن را توسط دندانپزشک پر کرده یا بکشند.
دندانپزشک با بیان اینکه تماس مستقیم لیموترش با دندان سبب آسیب به مینای آن می‌شود، گفت: این مسئله به دلیل خاصیت اسیدی لیموترش بوده که در واقع مینای دندان را دچار ‌آسیب می‌کند.
فاضل با بیان اینکه افراد باید هر 6 ماه یکبار به طور متوسط جهت معاینه دندان‌‌ها به دندانپزشک مراجعه کنند، عنوان کرد: باکتری‌های دندان که باعث خرابی دندان می‌شود باکتری‌های غالبی بوده که اصلی‌ترین آن استرپتوکوک موتانس نام دارد و در صورتی که زخمی در دهان ایجاد شود یا به طور مثال جراحی در دهان صورت گیرد باید اقدامات لازم همچون استفاده از آنتی‌بیوتیک با تجویز پزشک انجام شود چرا که در غیر این صورت سبب  التهاب اندوکارد قلب خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه عفونت دهان در اثر زخم لثه یا دهان می‌تواند به قلب آسیب وارد کند، تصریح کرد: بیمارانی که پروتز‌های قلبی همچون باطری یا دریچه مصنوعی قلب دارند این مسئله در آنها حساس‌تر بوده و باید نسبت به بهداشت دهان و دندان خود بسیار توجه داشته باشند.
متن کامل خبر
فواید سفیده تخم‌مرغ
سیدضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در رابطه با مزایای سفیده‌ تخم‌مرغ اظهار داشت: تخم‌مرغ به طور کلی دارای مجموعه ترکیبات بوده که منبع پروتئین مناسبی به شمار می‌رود به طوری که تخم‌مرغ به تنهای در رابطه با مساله پروتئین نمره 100 را داشته و سایر منابع پروتئینی دیگر مانند گوشت، شیر و حبوبات حول محور آن می‌چرخند.
وی افزود: تخم‌مرغ شامل سفیده و زرده بوده که سفیده آن سرشار از پروتئین خالص و بدون چربی است از طرفی زرده یک تخم‌مرغ دارای 250 تا 300 میلی‌گرم کلسترول بوده بنابراین برای افرادی که دچار چربی خون هستند توصیه می‌شود از مصرف زیاد زرده تخم‌مرغ بپرهیزند.
این متخصص تغذیه در مورد رژیم غذایی مناسب ادامه داد: افراد باید توجه داشته باشند که بدن نیاز به تغذیه متعادل و متناسب دارد و در صورت تخطی از این موضوع سوء تغذیه در بدن ایجاد می‌شود.
مظهری اضافه کرد: سالمندانی که سالم باشند می‌توانند یک روز در میان یک تخم‌مرغ را به طور کامل میل کنند ولی اصولا با بالا رفتن سن چربی خون، اضافه وزن و یا دیابت فرد را در این رابطه دچار محدودیت ساخته بنابراین این افراد می‌توانند تنها در هفته یکبار مجموع سفیده و زرده یک تخم‌مرغ را استفاده کنند.
متن کامل خبر
انتهای پیام/
يکشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۰
کد مطلب: 429866
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *