۰
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان دلگان خبر داد:

آغاز عملیات مچ‌بند در ۸۵۰۰ هکتار نخلستان‌ دلگان

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان دلگان از آغاز عملیات زراعی مچ‌بند و بستن خوشه‌های خرما در سطح ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات بارور این شهرستان خبر داد.
آغاز عملیات مچ‌بند در ۸۵۰۰ هکتار نخلستان‌ دلگان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تفتان ما»، به نقل از روابط عمومی اداره جهاد کشاورزی دلگان، قنبر نارویی بیان کرد: شهرستان دلگان با دارا بودن بیش از ۱۵ هزار هکتار نخلستان، یکی از قطب‌های مهم تولید خرما در استان سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود که از این میزان، ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن بارور است.

وی با اشاره به پیش‌بینی‌ها برای تولید محصول در سال جاری افزود: برآورد می‌شود امسال بیش از ۵۰ هزار تن انواع خرما از نخلستان‌های این شهرستان برداشت و روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی شود.

مدیر جهاد کشاورزی دلگان در خصوص اهمیت اجرای عملیات مچ‌بند (بستن خوشه‌ها به تنه درخت) ادامه داد: این اقدام به‌منظور مدیریت بهتر زراعی و محافظت از محصول انجام می‌شود. جلوگیری از ریزش خوشه‌ها در اثر بادهای شدید و یا وزن زیاد محصول در زمان رسیدن، از اصلی‌ترین دلایل این عملیات است تا فشار از روی شاخه‌ها کاسته شود.

نارویی تصریح کرد: همچنین مچ‌بستن خوشه‌ها نقش موثری در کنترل آفات، جلوگیری از نفوذ حشرات به فضای بین دانه‌ها، حفظ رطوبت مناسب خوشه و کاهش آسیب‌های فیزیکی به میوه‌ها ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه ۳۴ رقم خرما در شهرستان دلگان کشت می‌شود، تأکید کرد: عمده ارقام تجاری و پرطرفدار این شهرستان شامل مضافتی، ربی، زاهدی، پیارم، مجول، هلیله، آلمهتری، شکری، آشویه، نگار و دسکی است.

مدیر جهاد کشاورزی دلگان در پایان خاطرنشان کرد: به‌منظور تکمیل زنجیره ارزش و نگهداری اصولی محصول، هم‌اکنون ۵ واحد سردخانه و بسته‌بندی با ظرفیت ۶ هزار تن در این شهرستان فعال است که نقش مهمی در تسهیل عرضه و مدیریت بازار خرما ایفا می‌کنند.

 
انتهای خبر/
 
 
شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۵ ساعت ۱۰:۱۰
کد مطلب: 456830
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *