به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «
عصرهامون» به نقل از روابطعمومی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، سعید نارویی با اشاره به گستردگی سطح زیر کشت نخیلات در استان بیان کرد: سیستان و بلوچستان با ۷۵ هزار هکتار سطح زیر کشت نخل، معادل ۶۲ درصد از سطح محصولات باغی استان، سالانه ۳۵۰ هزار تن خرما تولید میکند و بهعنوان قطب تولید خرما در کشور شناخته میشود.
وی افزود: خرما یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان است که نهتنها به دلیل ارزش غذایی و خواص درمانیاش مورد توجه قرار دارد، بلکه به واسطه سازگاری با شرایط خشک و کمآب منطقه، فرصتی بینظیر برای توسعه پایدار فراهم کرده است.
نارویی با اشاره به مقاومت بالای خرما در برابر خشکی و شرایط نامساعد خاک، اظهار کرد: این محصول نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی، بهویژه در شرایط بحرانی مانند سیل، زلزله و خشکسالی دارد
تنوع رقم و زمان برداشت
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: در سیستان و بلوچستان بیش از ۱۰۰ رقم خرما کشت میشود که از میان آنها، ارقام مضافتی، ربی، ابو، شکری، برنی و هلیله از اهمیت بالایی برخوردارند. برداشت زودرسترین خرماها از اواسط خرداد آغاز و دیررسترین رقم ماکیلی در اواسط آبان انجام میشود.
اشتغالزایی و گردش مالی چشمگیر
وی خاطرنشان کرد: کشت خرما در استان زمینه اشتغال بیش از ۳۵ هزار نفر را فراهم کرده و گردش مالی این بخش در سال گذشته به بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
نارویی در پایان تأکید کرد: با توجه به ظرفیتهای بالای خرما در سیستان و بلوچستان، توسعه کشت و بهبود فراوری این محصول میتواند نقش مهمی در افزایش صادرات غیرنفتی و رشد اقتصادی منطقه ایفا کند.
انتهای خبر/