به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی
تفتان ما، در نشست شورای فرهنگ عمومی خاش، بر لزوم تقویت مشارکت نخبگان و کارشناسان فرهنگی تأکید شد. این نشست با حضور امامجمعه، فرماندار، مدیران دستگاههای اجرایی، دانشگاهیان و فعالان فرهنگی در سراسر شهرستان برگزار گردید و طی آن راهکارهای عملیاتی برای تحقق اهداف فرهنگی و اجتماعی ارائه و تصویب شد.
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا دهقان، امامجمعه خاش، در این نشست ضمن اشاره به اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای نخبگان و کارشناسان، انجام تدوین «اطلس فرهنگی» و نیازسنجیهای هدفمند را توصیه کرد و برای اجرای برنامهها تأکید کرد: «کار کارشناسی و اولویتبندی در مسائل فرهنگی باید پیوسته صورت گیرد و مصوبات شورا بادقت عملیاتی گردند تا بتوانیم در افزایش کیفیت برنامهها و تحقق اهداف بلندمدت، گامهای مؤثری برداریم.»
وی افزود: «نگاه ما باید بر تقویت توان داخلی و آمادگی در مقابل تهدیدات دشمنان معطوف باشد. دشمنستیزی درعینحال که نیازمند هوشیاری است، باید باتکیهبر درونزا و توسعه فرهنگی داخلی همراه باشد. مساجد، مدارس، ادارات و هر نهاد فرهنگی باید نقش اساسی در جهاد تبیین و تقویت روحیه ایمان و اقتدار ملی ایفا کنند.»
دهقان بر لزوم تشکیل قرارگاههای فرهنگی و مسجد محور، تقسیم کار در بین دستگاهها، توجه به برگزاری نماز جماعت و نظارت بر عملکرد امامان جماعت تأکید کرد.
وی بر اهمیت بهرهگیری از فناوریهای نوین، هوش مصنوعی و علوم روز، در شناسایی آسیبها و تهدیدهای دشمن، تأکید کرد و گفت: «ارتقای آگاهی عمومی نسبت به ترفندهای دشمنان و تقویت ارتباط با مردم و پایگاههای بسیج، در راستای تقویت فرهنگ مقاومت و مقابله با تهدیدات، راهبردی است.»
امامجمعه خاش، همچنین بر فعالسازی شورای اقامه نماز و برپایی نماز جماعت در ادارات و مدارس، رفع کمبودهای مساجد بینراهی و پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در حوزه نماز تأکید کرد.
عیدمحمد قلندرزهی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری خاش، در ادامه تصریح کرد: «نشستهای شورای فرهنگ عمومی باید منجر به نتایج عینی و اجتماعی شوند و از شعار و گزارش محوری فاصله بگیرند. برنامهها باید قابلیت ارزیابی و سنجش داشته باشند و در کوتاهمدت و بلندمدت، اثرهای ملموس در جامعه داشته باشند.»
وی بر بهرهگیری دستگاهها از ظرفیتهای دانشگاهی، علما و نخبگان علمی و اجتماعی تأکید کرد و افزود: «پایش و ارزیابی مستمر و تعیین شاخصهای عملکرد، میتواند به بهبود کیفیت برنامهها کمک کند و از موازیکاری و هزینهتراشی جلوگیری نماید.»
در این نشست، محمود محمدی، رئیس دانشگاه پیامنور خاش، بر برگزاری دومین همایش ملی توسعه در مهرماه امسال تأکید کرد و افزود که تکمیل و تجهیز نمازخانه دانشگاه از ضروریات است.
عبدالوهاب شهنواز، مدیر آموزشوپرورش خاش، و شهردار، مهدی شهنوازی، بر اهمیت مسئولیتپذیری و مشارکت در اجرای برنامههای فرهنگی، آموزشی و ترویجی، تأکید کردند.
در پایان، محورهای مهمی چون ترویج فرهنگسازی، صرفهجویی، ایثار، کسبوکار حلال، مقابله با احتکار، احیای فرهنگ بومی، مقابله با تیراندازیهای شبانه، جهاد تبیین، انجام پژوهشهای خلاقانه، و همکاری ادارات و دانشگاهها در ارائه آمارهای تخصصی، موردبحث قرار گرفت و بر اهمیت حفاظت از اموال عمومی تأکید گردید.
انتهای خبر/