به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «
تفتان ما»، آیتالله مصطفی محامی شامگاه دوشنبه در جلسه شورایعالی حوزههای علمیه استان با اشاره به گزارش ارائهشده از سوی رئیس مرکز مدیریت حوزههای علمیه استان بیان کرد: در این گزارش جای بخشی از مباحث تحصیلی و تربیتی خالی بود که این موضوع جای نگرانی دارد و اگر این جنبهها در گزارش لحاظ نشده باشد، ممکن است در عمل نیز مورد غفلت قرار گیرد.
وی افزود: همه تشکیلات و ساختار حوزه باید معطوف به خروجی باشد و ما باید مشخص کنیم که نتیجه و محصول نهایی فعالیتهای ما چیست و ممکن است کلاسها و دورههای مختلف برگزار شده باشد، اما آنچه اهمیت دارد خروجی نهایی آن کلاسهاست و خروجی علمی، اخلاقی، تربیتی و معنوی باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان با طرح مثالی از نگاه اقتصادی به مسائل حوزه، تصریح کرد: باید بررسی کنیم که هزینههای انجامشده در حوزه چه بازدهی داشته است، ممکن است هزینهها از منابع مختلف تأمین شود؛ اما در نهایت باید پاسخ روشنی برای این پرسش داشت که آیا این هزینهکرد ارزش داشته یا خیر.
وی با بیان اینکه سنجشها باید جامع باشد، ادامه داد: هیچ معیاری کامل نیست حتی نمره امتحانی هم نشاندهنده تمام واقعیت نیست؛ اما به هر حال باید معیارهای مشخصی برای ارزیابی داشته باشیم و ببینیم که چقدر فعالیتها با اهداف منطبق است.
محامی خاطرنشان کرد: ما باید در مدیریت، تدریس، تربیت اخلاقی و معنوی و همچنین هدایت اجتماعی، آدمهای کارآمد داشته باشیم و اگر آدم مناسب وجود نداشته باشد، هر چقدر هم تلاش و فعالیت کنیم، نتیجه مطلوب حاصل نمیشود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: باید بر روی انتخاب استاد سرمایهگذاری جدی کنیم و در مقابل، اگر فردی حداقلها را ندارد، نباید تعارف کرد و باید کنارش گذاشت و کیفیت باید بر کمیت مقدم باشد و البته اگر بتوانیم کمیت و کیفیت را با هم داشته باشیم، مطلوبتر است؛ اما اگر مجبور به انتخاب باشیم، باید به کیفیت توجه بیشتری کنیم.
وی همچنین به مسائل مالی حوزهها اشاره کرد و به ارائه توضیحاتی در این خصوص پرداخت.
محامی با اشاره به طرح شهریه هوشمند در مدارس علمیه گفت: در جلسات مختلف خدمت مسئولان تأکید کردهام که باید معیارهای جدید و دقیقتری برای پرداخت شهریه در نظر گرفته شود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان همچنین بر لزوم توجه جدی به پیام رهبر معظم انقلاب در بازتأسیس حوزه علمیه قم تأکید کرد و گفت: این پیام بسیار حکیمانه، جامع و بلندنگرانه بود و ما در استان نباید منتظر حوزه علمیه قم بمانیم؛ بلکه باید فرمان صادر شده را مورد توجه قرار داده و هر کدام از ما باید ببینیم در جایگاه خودمان چهکار میتوانیم بکنیم.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب پنج محور را برای هویت حوزه تعریف کردهاند، تشریح کرد: این محورها شامل تبدیل حوزه به یک مرکز علمی با رشتههای تخصصی، مرکزی برای تربیت نیروی کارآمد دینی و اخلاقی، قرارگرفتن در خط مقدم جبهه تقابل با تهدیدهای دشمنان، مرکز تولید اندیشه اسلامی در نظامات اجتماعی، سیاسی و خانوادگی، و در نهایت تبدیل حوزه به قله نوآوریهای تمدنی و آیندهنگری است.
محامی خاطرنشان کرد: ما باید بررسی کنیم که در این پنج محور در کجای کار قرار داریم و چه اقدامی انجام دادهایم و باید کارگروههای تخصصی برای پیگیری این محورها تشکیل شود و فعالیتها بهصورت مداوم ادامه یابد، نه اینکه صرفاً گزارشی ارائه شود و فراموش گردد.
انتهای خبر/
html
سه شنبه ۳ تير ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۰۱