به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «
تفتان ما» به نقل از خبرگزاری تسنیم، پایگاه خبری دویچهوله آلمان طی گزارشی در مورد پیامدهای جنگهای چندگانه رژیم صهیونیستی بر اقتصاد این رژیم نوشت: درحالیکه اسرائیل حداقل در دو جبهه میجنگد بخشهای مالی و اقتصادی این کشور تحتفشار قرار گرفته است. رژیم امیدوار است بتواند با افزایش مالیاتها بخشی از صورتحسابهای خود را بپردازد.
این گزارش افزود: جنگ پرهزینه است، صرفنظر از خرابی، مرگومیر و تراژدیهای انسانی باید پول زیادی را صرف بسیج نیروها و خرید تجهیزات کرد، با این تفاصیل اقتصاد اسرائیل تحتفشار شدیدی قرار دارد.
نیروهای ذخیره زیادی مشاغل غیرنظامی خود را رها کرده و به جبهه پیوستهاند، در نتیجه شاهد کمبود نیروی کار در اقتصاد اسرائیل هستیم، مجوز اشتغال بسیاری از فلسطینیها هم باطل شده است.
از سوی دیگر، مخارج نظامی افزایشیافته است. در سال ۲۰۲۴ هزینههای نظامی اسرائیل ۶۵ درصد افزایش یافت و به ۴۶ میلیارد دلار رسید که معادل ۸.۸ درصد کل تولید ناخالص داخلی این رژیم بوده است، این رقم بالاترین میزان هزینههای نظامی در جهان پس از اوکراین بوده است.
بودجه اسرائیل در سال ۲۰۲۵ با رشد 21درصدی به ۲۱۵ میلیارد دلار رسیده که بالاترین بودجه در طول تاریخ این رژیم است، ۳۸ میلیارد دلار از این رقم برای هزینههای نظامی است.
این سایت آلمانی با تأکید بر اینکه اقتصاد اسرائیل با آیندهای نامطمئن مواجه است به نقل از ایتای اتر اقتصاددان اسرائیلی دانشگاه تلآویو نوشت: «جنگ بسیار پرهزینه است و بلاتکلیفی زیادی در مورد آینده کوتاهمدت و بلندمدت وجود دارد».
وی اضافه کرد: هزینههای دفاعی و تهاجمی ارتش بسیار زیاد است، مطمئناً این موضوع بر بودجه، میزان کسری مالی دولت، تولید ناخالص داخلی و میزان بدهی اسرائیل تأثیر منفی میگذارد.
بر اساس این گزارش طی ۲۰ ماه گذشته بسیاری از اسرائیلیها صدها روز را در حالت ذخیره به سر بردهاند، بسیاری دیگر از خانههای خود آواره شدهاند، خدمات اجتماعی تحتفشار قرار گرفته است.
این اقتصاددان صهیونیست با اذعان به تبعات اقتصادی تجاوز اسرائیل به ایران گفت: از زمان حملات اسرائیل به ایران در جمعه گذشته افراد بسیاری در اسرائیل سر کار نرفتهاند از جمله آنهایی که در بخشهای صنعت، تجارت، تکنولوژی و نظام آموزشی کار میکنند، پروازهای تجاری به اسرائیل و به خارج متوقف شده است، ایرلاینها هواپیماهای خود را از اسرائیل خارج کردهاند و فضای بیشتر نقاط خاورمیانه بسته شده است.
رژیم اسرائیل برای جبران بخشی از هزینههای خود مالیاتها را افزایش داده است، مالیات ارزش افزوده کالاها و خدمات از ۱۷ درصد به ۱۸ درصد افزایشیافته است، مالیات بر خدمات بهداشت و سلامت نیز بالا رفته است.
اتر گفت: ریسکهای کوتاهمدت برای سرمایهگذاران افزایشیافته است؛ اما باید ببینیم درگیریها تا چهزمانی طول میکشد و چگونه پایان مییابد.
وی هشدار داد: اگر ما وارد یک دوره طولانی جنگ با ایران شویم که احتمال آن وجود دارد بعید است در این صورت اقتصاد اسرائیل رونق پیدا کند.
وی امنیت را بهطورکلی یکی از چالشهای پیشِروی اقتصاد اسرائیل در بلندمدت میداند و اذعان میکند شکاف اجتماعی داخل اسرائیل نیز حقیقتی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
انتهای خبر/