۰
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان خبر داد:

۹۰ درصد مراتع سیستان‌وبلوچستان بدون طرح بهره‌برداری

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: باوجود گستره ۱۰ میلیون‌هکتاری مراتع استان، تنها ۱۰ درصد این مراتع تحت پوشش طرح‌های مرتع‌داری قرار گرفته‌اند.
۹۰ درصد مراتع سیستان‌وبلوچستان بدون طرح بهره‌برداری
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تفتان  ما» به نقل از روابط‌عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان، عبدالله بامری بیان کرد: در حال حاضر کمتر از یک میلیون هکتار از مراتع استان تحت اجرای طرح‌های مرتع‌داری قرار دارد، در حالی که بیش از ۹۰ درصد این عرصه‌ها از طرح‌های بهره‌برداری و حفاظت بی‌بهره‌اند.
 
 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات اعتباری در بخش مدیریت مراتع افزود: در کشور به طور میانگین برای هر هکتار مرتع ۱۸ هزار ریال اعتبار اختصاص می‌یابد، اما این میزان در سیستان و بلوچستان به کمتر از ۱/۵۰۰ ریال می‌رسد که پس از کسر هزینه‌های سربار، رقم بسیار ناچیزی برای مدیریت این عرصه‌ها باقی می‌ماند.
 
 وی نبود سند جامع مدیریت مراتع را یکی دیگر از چالش‌های پیشروی این بخش دانست و گفت: در حال حاضر برنامه کلانی برای مدیریت و توسعه پایدار مراتع استان در اختیار نداریم که همین مسئله موجب سردرگمی در برنامه‌ریزی‌های اجرایی و تخصیص اعتبارات شده است.
 
 بامری همچنین به عدم استقبال کافی بهره‌برداران از طرح‌های مرتع‌داری اشاره کرد و افزود: باوجود تدوین ۱۰۴ طرح مرتع‌داری، بسیاری از این طرح‌ها به دلیل فقر بهره‌برداران و ناتوانی مالی جوامع محلی در اجرا باقی‌مانده است.
 
 وی تأکید کرد: رفع این مشکلات نیازمند تعریف سیاست‌های حمایتی مؤثر و تخصیص اعتبارات متناسب با وسعت و اهمیت مراتع سیستان و بلوچستان است.


 انتهای خبر/
پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۲۸
کد مطلب: 455302
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *