نرگس طالبی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «
عصرهامون» بیان کرد: نقش محرم در شرایط کنونی، تنها حرکتی داخلی و فرهنگی نیست، بلکه یک راهبرد راهبردی است که باید در تمامی سطوح سیاسی، امنیتی و هویتی، با رویکردی کلان و راهبُردی مورد توجه قرار گیرد. این ماه، نماد اتحاد، ایثار، مقاومت و پیوند عمیق میان هویت انقلابی و ملی است که باید بهعنوان یک فرصت راهبردی و کلان، در مسیر حفاظت از ارزشها و منافع ملی، و مقابله با هجمههای فرهنگی و سیاسی دشمن، به کار گرفته شود.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: باید در تدوین و طراحی برنامههای محرم، رابطه میان نمادهای فرهنگی و راهبردهای سیاسی و ارزشی اسلام حفظ گردد؛ زیرا این نمادها، نقش پایهگذاری شدهای در استحکام ساختارهای مقاومت و مدیریت بحرانهای داخلی و خارجی دارند. در این مسیر، بهرهگیری همزمان از روایتهای تاریخی، فرهنگ مقاومت، روایتهای شهدا و روایتهای هنری، در قالب متنهای راهبردی و راهبُردی، میتواند نقش بازدارنده در مقابل هجمههای فرهنگی، رسانهای و عملیات روانی دشمن ایفا کند و همزمان، پیوندهای هویتی و اراده ملی را تقویت نماید.
وی افزود: که در این رویکرد، حوزهها، نهادهای فرهنگی، رسانهای، امنیتی و نظامی باید بهصورت منسجم، همافزا و برنامهریزی شده عمل کنند. منتظر نماندن در مقابل حملات نرم دشمن، از اولویتهای اصلی و راهبُردی امسال است. برایناساس، بهرهمندی از ظرفیتهای نوین رسانه، شبکههای مجازی، هنرهای تصویری، مستندسازی و روایتهای مردمی باید در قالب پروژههای راهبردی و بلندمدت قرار گیرد تا پیامها بهصورت مؤثر، پایدار و در نزد جامعه، تثبیت گردد.
ضرورت همافزایی نهادهای فرهنگی، رسانهای و امنیتی برای تقویت پیامهای مقاومت
طالبی اذعان کرد: نقش نهادهای فرهنگی و مردمی در تبیین این رویکردهای راهبردی، حیاتی و اثرگذار است. حمایت و توسعه فعالیتهای مردمی، خانوادهها و فعالان فرهنگی، در داخل و خارج، نمادهای مقاومت و حماسههای ملی را زنده نگه میدارد و پیوند عمیق میان انقلاب، مقاومت و هویت فرهنگی کشور را مستحکمتر مینماید. بر همین اساس، تولید محتواهای راهبردی، طراحی برنامههای فرهنگی و تبلیغاتی، در قالب کارهای هنری، ادبی و روایتهای تصویری، باید در اولویت قرار گیرد.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت بهرهگیری از روایتهای هدفمند و راهبُردی تأکید کرد که هر اقدام در راستای تثبیت و تبیین پیامهای مقاومتی، باید منطبق با راهبردهای بلندمدت و منطقهای باشد و در قالب ایدئولوژیک و عملیاتی، نقش توازن قدرت نرم و سخت کشور را در مسیر منافع ملی تقویت نماید. این رویکرد، نقش هدایتگر و هشداردهنده را در مقابله بانفوذ فرهنگی دشمن و تهاجم عملیات روانی، ایفا میکند.
در ادامه، وی بر نقش مهم رسانهها و فعالان فرهنگی در تعلیم، ترویج و تبیین پیامهای مقاومت تأکید کرد و گفت: رسانهها باید در قالب پروژههای راهبردی، بامهارت، و درک صحیح فضای جنگ نرم، نقش هدایتگر و تنقیحکننده رویکردهای فرهنگی و هویتی نظام را بر عهده بگیرند. این رویکرد، نیازمند هماهنگی و مدیریت توأمان در فضای داخلی، منطقهای و بینالمللی است؛ تا اثرگذاری راهبردی آنها در تبیین پیامهای مقاومتی، قابلمشاهده و پایدار باشد.
طالبی یادآور شد که در مسیر تحقق این رویکرد، نقش نهادهای آموزشی، فرهنگی و تبلیغاتی باید در قالب سیاستهای راهبردی، طراحی و تقویت شوند. برنامههای این نهادها باید فراتر از مرزهای داخلی گسترشیافته، در سطح منطقه و جهان، پیام مقاومت و ایستادگی، بهعنوان ابزارهای راهبردی، تبیین و بهرهبرداری گردد. حاکم کردن نگاه بلندمدت و راهبردی در این برنامهها، تضمینکننده استمرار قدرت نرم، اقتدار داخلی و منطقهای، و حفظ هویت دینی و انقلابی است.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران سیستان و بلوچستان در پایان، تأکید کرد: در صورت تداوم و استمرار این راهکارهای راهبُردی، نقش محرم در تبیین و تثبیت قدرت نرم، امنیت ملی و هویت دینی، نقش کلیدی و راهبردی خواهد داشت و تمامی راهبردهای مقابله با هر نوع تهدید نرم و سخت، اثرپذیر، کارآمد و اثربخشتر میشود.