۰
گزارش تفتان ما از چالش زیست محیطی دنباله دار در خاش؛

جولان فاضلاب در رودخانه های جنوب شرق/ سلامت مردم اسیر وعده‌های پوچ

رهاسازی فاضلاب های خانگی در برخي از رودخانه هاي جنوب شرق خصوصاً رودخانه ولي آباد خاش به چالش زیست محیطی دنباله دار تبدیل شده است که سلامت مردم را تهدید می کند و صدای اهالی به گوش مسئولان نمی‌رسد تیشه‌ای بی‌صدا، همچنان ضربه بر جان طبیعت می‌کوبد و اين رودخانه ها بر اثر آلودگی فاضلاب در حال جان سپردن است.
جولان فاضلاب در رودخانه های جنوب شرق/ سلامت مردم اسیر وعده‌های پوچ
به گزارش  تفتان ما ، رهاشدن فاضلاب های خانگی در بستر رودخانه و کانال ولی آباد سبب رنجش مردم منطقه شده و گلایه مندی های شدیدی از مسئولان در مجموعه های دولتی اعم از استانداری سیستان و بلوچستان، فرمانداری خاش، شورای شهر و شهرداری و بهداشت خاش داشته و دارند.
 
بوی نامطلوب ناشی از جاری شدن فاضلاب در رودخانه ولي آباد كه در ورودي شهر خاش نيز قرار دارد، زندگی را برای مردم دشوار کرده و خطرات تخریب و آلودگی محیط زیست را براي شهروندان ايجاد مي كند.
 
در واقع منشأ برخی سهل‌انگاری‌های مشهود در ضعف فرهنگ عمومی و نبود اعتبارات کافی در حفاظت از محیط زیست عنوان می‌شود و شهرستان خاش نيز همچنان از نبود سیستم فاضلاب شهری رنج می‌برد که این مسئله نارضایتی مردم را به دنبال داشته و با توجه به افزایش ساخت و سازها و رشد جمعیت در شهرستان خاش، پایین بودن آب‌های سطحی و نبود سیستم فاضلاب شهری سلامت مردم این شهر را تهدید و زندگی مردم را مختل کرده است كه باید برای از بین بردن این آلودگی‌ها اقدامی عاجل و اساسی صورت گیرد.
 
فرهنگ شهرنشینی و احترام به حقوق شهروندی از حلقه های مفقوده ای است که در شهر خاش به واسطه برخوردهای ضعیف مدیران امور شهری و نیز تخلفات گسترده بعضي شهروندان رنگ باخته است.
 
علي اي حال افزایش مقدار آمونیاک و ترکیب‌های آن سبب بیماری‌های مختلف در بدن ساكنان اين مناطق به خصوص کودکان می‌شود و در چنین موقعیتی مسئولان عالی استانی و شهرستانی باید هر چه سریع‌تر از این خطر بزرگ جلوگیری کنند.
 

 
نبي مكرم اسلام(ص) از ریختن سم در زمین مشرکان نهی می‌فرمود و حضرت علی (ع) در زمان حکومت خود از سرریز شدن آب ناودان‌های منازل به معابر عمومی مردم جلوگیری می‌کرد و همه این توصیه‌ها نشان دهنده نگاه ویژه این بزرگان نسبت به حفظ محیط زیست و حقوق مردم بود.
 
در واقع با توجه به اینکه چندین ماه است کار نظافت و نخاله برداری و جمع آوری زباله ها از بستر کانال ولی آباد از سوی شهرداری خاش به بهانه کمبود نیرو و خودرو انجام نشده و معضل بهداشتی در منطقه پدید آمده، شهروندان ساکن در منطقه از مسئولان حوزه قضایی انتظار دارند در این موضوع با قاطعیت پای کار بیایند و با متخلفان برخورد کنند.
 
* بسیاری از شهروندان ساکن در محل رعایت حال دیگر ساکنان را نمی کنند
محمدنبي شهنوازی از ساکنان محله ولی آباد در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما گفت: بسیاری از شهروندان ساکن در محل رعایت حال دیگر ساکنان را نمی کنند و متاسفانه شهرداری و بهداشت نیز به فکر حل معضلات نیستند.
 
وي بيان كرد: فرزندان ما از فاضلاب رودخانه مهران بیمار شدند و دیوار کشی در مسیر رودخانه مهران و ادامه دادن آن تا محله ولی آباد به طرف حیدرآباد و محمدآباد و اتخاذ تدبیری برای استفاده بهینه از فاضلاب رها شده باعث زیبا تر شدن چهره شهر نیز می شود.
 

 
 
* براي حل معضل فاضلاب مكاتبات بسياري با شهرداري انجام شده است
محمدامین قلندرزهی شهروند ديگري كه با ديدن خبرنگار تفتان ما جلو آمد و با گلايه بسيار شديد، گفت: کانال ولی آباد به منظور ساماندهی آب های سطحی ناشی از بارندگی ها و هدایت سیل های خروشان رودخانه پنج انگشت ایجاد شده اما چند سال است با رهاسازی فاضلاب و زباله و نخاله های ساختمانی به محیطی ناسالم برای زندگی مردم تبدیل شده است.
 
وی اظهار کرد: برای حل این معضل مکاتبات و پیگیری های فراوانی صورت گرفته ولی مردم نتیجه مثبتی از پیگیری ها نگرفته اند.
 
اين شهروند خاشي بيان كرد: دیواره های کانال ولی آباد حداقل باید یک متر بلندتر شوند و شهرداری برای پوشاندن روی آن اقدام کنند که در این خصوص اعتبارات لازم نیاز است.
 

 
* ساكنان محله ولي آباد خاش از بوي بد فاضلاب رنج مي برند
مرادزهي شهروند ديگري نيز به خبرنگار تفتان ما گفت: در فصول مختلف سال مردم محل از پدیده رهاسازی فاضلاب و تجمع حشرات و حیوانات موذی و سگ های ولگرد و بوی بد ناشی از پوسیدگی محیطی آرامش ندارند.

وی افزود: در نقاط مختلف شهر خاش فاضلاب رها است و شهرداری نیز برای هدایت آب های رها شده اقداماتی انجام داده ولي دولت بايد اعتباری برای بازیافت و استفاده بهینه از این آب های سرگردان که تهدید کننده سلامت مردم است اختصاص دهد.
 
وی اظهار کرد: بهداشت می آید و تذکر می دهد و یک مامور خدمات شهرداری نیز موظف به نظافت کف رودخانه است اما برای حل معضل باید فکری اساسی شود.
 
* 17 نفر داخل رودخانه ولي آباد افتاده اند
شهردار محله ولی آباد در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار كرد: مدارک مستند وجود دارد که 17 نفر داخل رودخانه ولی آباد افتاده اند و يك نفر فوت شده و افرادی دیگر دچار ضربه مغزی و معلولیت شده اند.
 
بی برگ ریگی بیان کرد: آب های رهاشده از زیر میدان یا فلکه سراهی و فاضلاب های خانگی از خیابان حکیم نظامی و خانه های واقع شده در خیابان مکی در بستر این کانال رها هستند و متاسفانه با ریخته شدن خاک و نخاله های ساختمانی و مسدود شدن مسیر آب ها پدیده ای زشت در منطقه شکل گرفته است.
 

 
* حل معضل فاضلاب نيازمند اعتبار
رئیس شورای اسلامی شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه رهاسازی فاضلاب از جمله معضلاتی است که از نظر بهداشتی شهروندان را رنج می دهد، اظهار كرد: با رهاسازی فاضلاب شهری علاوه بر به وجود آمدن مشکلات و معضلات بهداشتی، بسیاری از معابر آسفالت شده توسط شهرداری نیز نابود می شود.
 
عید محمد قلندرزهی با بيان اينكه در نشست اخیر با استاندار سیستان و بلوچستان، معاون عمرانی استاندار و فرماندار و اعضای شورای شهر و شهردار خاش مسئله ساماندهی رودخانه های مهران و پنج انگشت مطرح شد، گفت: امیدواریم با حمایتهای دولت و تخصیص اعتبارات لازم بخش بزرگی از معضلات اجتماعی در شهر خاش و از جمله محله های حاشیه ای رفع شود.
 
وي با بيان اينكه مشكلات زيست محيطي در محله ولي آباد بيداد مي كند، افزود: کانال ولی آباد با هدف هدایت روان آب ها و سیلاب های ناشی از بارش های پرحجم در ارتفاعات پنج انگشت و پیشگیری از خسارت به ساکنان محله ایجاد شده است.
 
قلندرزهي ادامه داد: متاسفانه بر اثر بی توجهی بعضي از شهروندان و رهاسازی فاضلاب و زباله و نخاله های ساختمانی چهره منطقه را زشت جلوه داده و انواع بیماری ها و خطر حمله سگهای ولگرد و نیش حشرات موذی مردم را تهدید می کند.
 

* كار لايروبي كانال محله ولي آباد آغاز شده است
شهردار خاش نيز در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه کار لایروبی کانال های هدایت آبهای روان و فاضلاب رهاشده در سطح معابر هر ماه چند نوبت انجام می شود، اظهار كرد: اکنون در آستانه فصل بارشها این کار را قوت گرفته است.

عبدالمجيد تمنداني با بيان اينكه شهر خوب را شهروندان خوب می سازند، تصريح كرد: بايد برای داشتن شهری آباد و سالم و زیبا و بانشاط به مشارکت شهروندان نیاز داریم.

وي با بيان اينكه شهرداری خاش با کمترین هزینه و اعتبار و کمبود نیرو و با سختی فراوان به شهروندان خدمات ارائه می دهد، اذعان كرد: به زودي معضل فاضلاب رودخانه ولي آباد خاش حل خواهد شد.
 

 
* سال گذشته 537 متخلف رهاسازی فاضلاب در خاش شناسایی شدند
کارشناس مسئول بهداشت محیط خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار كر: بعضي از شهروندان در این شهر به هیچ وجه به سلامت خود و اطرافیان شان اهمیت نمی دهند که با اهرم فشار و جریمه های سنگین در تلاش هستیم که فرهنگ شهرنشینی را به آنان یادآور شویم.

مسعود آزادی با بيان اينكه باید مقوله آموزش های شهروندی و زندگی شهرنشینی در خاش گسترده تر شود، تصريح كرد: بايد سلامت فردی و اجتماعی در این شهر تضمین شود.
 
وي با بيان اينكه سال گذشته  537 متخلف رهاسازی فاضلاب در خاش شناسایی شدند، گفت:  برای 192 نفر پرونده تخلف تشکیل و به دستگاه قضایی معرفی و 108 نفر متخلف جریمه شدند.
 
آزادي با بيان اينكه رها سازی فاضلاب در مناطق و محلات شهری معضلی بی پایان است، افزود: فاضلاب  عاملی مخاطره آمیز و تهدید کننده سلامت جامعه در شهرستان خاش محسوب مي شود.
 
وي با بيان اينكه جهت مقابله با معضل فاضلاب نیازمند جدی مشارکت شهروندان و تعاملات بین دستگاه های دولتی هستیم، ادامه داد: بايد از آسیب های ناشی از رهاسازی فاضلاب در سطح معابر خاش پیشگیری شود.

کارشناس مسئول بهداشت محیط خاش گفت: جهت مقابله با بیماری های مالاریا، التور، هاری، تب کریمه کنگو، مالت، دنگ، زیکا و غیره به همکاری بیش از پیش شهروندان نیاز داریم.

وي اذعان كرد: اهمیت جلوگیری از رها سازی زباله و فاضلاب در نقاط شهری و روستایی این شهرستان بسيار مهم است و جهت حفظ و تامین سلامت فردی و اجتماعی همکاری و همراهی تمام شهروندان و تعامل سایر دستگاهها لازم است.
 
آزادي اظهار كرد: پیشگیری از واردات دام های سبک و سنگین غیرمجاز، جلوگیری از ورود مرغ قاچاق و کنترل عبور و مرور اتباع خارجی برای کمک به تامین سلامت اقشار جامعه بسيار مهم است.
 
انتهای پیام/
سه شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۳
کد مطلب: 442144
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *