امام‌جمعه خاش:

تیتر: تقوای الهی، کلید سعادت و برکت در زندگی

11 مهر 1404 ساعت 14:42

امام جمعه خاش ، در خطبه‌های نماز جمعه یازدهم مهرماه، با تأکید بر اهمیت تقوای الهی و عمل به سفارشات امیرمؤمنان (ع)، خواستار بهره‌گیری صحیح از نعمت‌های الهی و فداکاری در راه رضایت خداوند شدند. ایشان با اشاره به سفارشات حضرت امیر (ع) به حارث همدانی، بر ضرورت شکرگزاری، اجتناب از اسراف و تبذیر و رسیدگی به نیازمندان تأکید کرد.


 به گزارش خبرنگار گروه سیاسی،پایگه خبری تحلیلی تفتان ما، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامرضا دهقان، امام‌جمعه خاش، در خطبه‌های عبادی سیاسی نمازجمعه یازدهم مهرماه، ضمن اشاره به اهمیت تقوای الهی و عمل به واجبات، به تبیین آموزه‌های دینی و سفارشات امیرمؤمنان علی (ع) پرداختند.

وی در ابتدا ضمن حمد و ثنای خداوند متعال و درود بر پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع)، بیان کرد: «بسم الله الرحمن الرحیم، الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام مصطفی محمد اللهم صل علی محمد و آل محمد. سپاسگزاریم خداوند را که ما را هدایت فرمود و بدون هدایت او، توانایی هدایت نداشتیم. همگان را به کسب تقوای الهی، انجام طاعات و واجبات و اجتناب از محرمات و منویات الهی سفارش می‌کنم. رعایت این اصول اخلاقی و اعتقادی، زمینه تقرب به خداوند متعال را فراهم می‌سازد.»

خطیب جمعه خاش ادامه داد: «یکی از راه‌های کسب تقوا، عمل به سفارشات معصومین (ع) است. در خطبه‌های پیشین، به برخی از سفارشات حضرت امیرمؤمنان (ع) به حارث همدانی اشاره شد و این هفته نیز به ادامه این سفارشات خواهیم پرداخت تا با بهره‌گیری از این آموزه‌ها، تقوای الهی را در زندگی خود تقویت کنیم.»

امام جمعه خاش با اشاره به سفارشات حضرت امیر (ع) به حارث همدانی، خاطرنشان کرد: «حضرت امیر (ع) می‌فرمایند: وسللح کل نعمت انعم الله علیک ولا تزین نعمة من نعم الله اندک ولیر علیک اثر ما انعم الله به علیک. یعنی هر نعمتی که خداوند به شما ارزانی داشته، به درستی از آن بهره‌برداری کنید و نعمت‌های کوچک الهی را نادیده نگیرید و آثار نعمت‌های خداوند را در زندگی خود آشکار سازید.»
 «خداوند متعال، هر نعمتی را که به ما می‌دهد، انتظار دارد که به نحو صحیح از آن استفاده کنیم و شکرگزار باشیم. شکرگزاری، موجب افزایش نعمت‌ها می‌شود؛ بنابراین، لازم است که هر نعمتی را در جایگاه مناسب خود به کار گیریم و به طور کلامی و عملی، از خداوند سپاسگزاری کنیم.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دهقان با تأکید بر اهمیت سپاسگزاری از نعمت‌ها، بیان کرد: «گاهی اوقات، غفلت از نعمت‌های الهی، باعث می‌شود که قدردان آن‌ها نباشیم. باید نعمت‌های خود را برشمریم و به نحو صحیح از آن‌ها استفاده کنیم. عقل، خرد، سلامتی، زندگی، رفاه و آسایش، همگی نعمت‌هایی هستند که باید به‌درستی از آن‌ها بهره‌مند شویم. عدم استفاده صحیح از این نعمت‌ها، موجب زوال آن‌ها می‌شود.»

خطیب جمعه خاش با استناد به آیه شریفه «ان الله لا یغی ما به قوم حتی یوغیرو ما به انفسهم»، تصریح کردند: «خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی‌دهد، مگر اینکه خودشان بخواهند؛ بنابراین، لازم است که در استفاده از نعمت‌ها، دقت و توجه داشته باشیم و از اسراف، تبذیر، بخل و تنگ‌نظری پرهیز کنیم. این اعمال، نعمت‌ها را از بین می‌برند.»
امام‌جمعه خاش در ادامه با اشاره به سفارش دیگر حضرت امیر (ع)، بیان کرد: «حضرت امیر (ع) می‌فرمایند: ولی علیک اثر ما انعم الله به علیک. یعنی آثار نعمتی را که خداوند به شما داده است، در زندگی خود آشکار ببینید. این امر، خود نوعی سپاسگزاری است. متأسفانه، برخی ثروتمندان، با پوشاندن ثروت خود، از پذیرش کمک نیازمندان خودداری می‌کنند. این عمل، برخلاف آموزه‌های دینی است.»

حجت‌الاسلام دهقان با تأکید بر اهمیت انفاق و رسیدگی به نیازمندان، افزود: «هنگامی که خداوند به ما نعمتی می‌دهد، باید به رفاه و آسایش اهل و عیال خود رسیدگی کنیم و به صله رحم اهمیت دهیم. این اعمال، موجب برکت و افزایش نعمت‌ها می‌شود.»

در پایان، امام‌جمعه خاش با اشاره به سفارش دیگر حضرت امیر (ع)، بیان کرد: «حضرت امیر (ع) می‌فرمایند: وعلم ان افضل المومنین افضلهم تقدمة من نفسه و اهلله و ماله. یعنی بدانید که فداکارترین مؤمنان، کسانی هستند که خود، خانواده و اموال خود را در راه رضایت خداوند، تقدیم می‌کنند. این افراد، برترین مؤمنان هستند. البته، این تقدیم، تنها به جهاد در راه خدا محدود نمی‌شود، بلکه هر کار پسندیده‌ای که به دیگران برسد، نیز شامل می‌شود.»:


کد مطلب: 455954

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/455954/تیتر-تقوای-الهی-کلید-سعادت-برکت-زندگی

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir