معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان خبر داد:

تولید ۲۴ هزار تن مرغ در سیستان‌وبلوچستان

8 مهر 1404 ساعت 12:40

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال تا پایان شهریورماه، جوجه‌ریزی بیش از ۱۳/۵ میلیون قطعه در استان انجام شده که حاصل آن تولید بیش از ۲۴ هزار تن گوشت مرغ و رشد ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تفتان ما» به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی، مهدی حسینی با اشاره به الزامات قانونی ذبح دام در کشتارگاه‌ها بیان کرد: بر اساس ماده دو آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون سازمان دامپزشکی کشور، هر نوع دام کشتاری باید در کشتارگاه ذبح شود و بر اساس بند ب ماده یک آن، دام کشتاری به هر نوع دام و طیوری که برای مصرف غذایی انسان کشتار می‌شوند اطلاق می‌شود.
 
وی افزود: در حال حاضر ظرفیت کشتارگاه‌های فعال استان تنها پاسخگوی ۴۰ درصد از حجم تولید ما است. در سال‌های گذشته نیز به دلیل محدودیت‌های بازار و رقابت با محصولات سایر استان‌ها، امکان فروش بیش از ۱۰ تا ۱۵ درصد تولید از این طریق فراهم نبود. بر همین اساس، درخواست‌های لازم را برای تخصیص سامانه «سماسط» به وزارتخانه ارائه کردیم تا بتوانیم مجوز جوجه‌ریزی را متناسب با ظرفیت تحویل به کشتارگاه‌ها تنظیم کنیم.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: خوشبختانه در یک تا دو سال گذشته با تلاش و بازاریابی انجام‌شده توسط کشتارگاه‌ها و استقبال قابل‌توجه مردم از مرغ کشتار روز، همچنین با مصوبه تنظیم بازار استان مبنی بر لزوم تحویل حداقل ۳۰ درصد مرغ تولیدی باقیمت مصوب به‌صورت هفتگی و با هماهنگی کامل اتحادیه مرغداران (به نمایندگی از مرغداران)، سهمیه ۳۰ درصدی تحویل به کشتارگاه را به واحدهای پرورشی ابلاغ می‌کنیم.

حسینی تأکید کرد: رسالت ما این است که با همکاری اداره کل دامپزشکی، اتحادیه و مدیران کشتارگاه‌ها، از طریق فرهنگ‌سازی و ترویج مصرف محصولات بهداشتی، سهم مرغ کشتارگاهی را به تدریج افزایش داده و در نهایت به عرضه ۱۰۰ درصدی مرغ تولیدی استان به‌صورت کشتار روز و کاملاً بهداشتی دست یابیم.

وی بهبود تولیدات دام سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای عظیم استان در مسیر خودکفایی اشاره کرد و ادامه داد: پیش از اجرای طرح خودکفایی از سال ۱۳۹۹، استان ما وابسته به واردات مرغ از همسایگان بود و واحدهای فعال معدودی داشتیم؛ اما امروز بااقتدار ۳۲۹ واحد مرغداری فعال داریم که سالانه ۷۱ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه، جوجه‌ریزی بیش از ۱۳/۵ میلیون قطعه انجام شده که حاصل آن تولید بیش از ۲۴ هزار تن گوشت مرغ و رشد ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. حسینی گفت: برای تداوم این روند رشد، ۲۶۶ واحد جدید در حال احداث داریم که با راه‌اندازی آن‌ها ظرفیت تولید سالانه استان حدود ۶۱ هزار تن دیگر افزایش خواهد یافت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی متولی حمایت از کل زنجیره تولید اعم از واحدهای پرورش مرغ اجداد، لاین، مرغ مادر، کارخانجات جوجه‌کشی، واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ تخم‌گذار، کارخانجات دام و کشتارگاه‌ها است و تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا محصولی باکیفیت، سالم و به‌صورت بهداشتی و باقیمت مناسب به دست مردم استان برسد.

انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcamun6649nai1.k5k4.html
اشتراک گذاری :Twitterinstag


کد مطلب: 455944

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/455944/تولید-۲۴-هزار-تن-مرغ-سیستان-وبلوچستان

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir