کارشناس جوانی جمعیت و سلامت خانواده مطرح کرد:

آرامشِ آغوش، غذای جان و مغز کودک

11 مرداد 1404 ساعت 11:57

کارشناس جوانی جمعیت و سلامت خانواده گفت: تغذیه نوزاد با شیر مادر نقش اساسی در رشد جسمی، تقویت دستگاه ایمنی و تکامل مغزی کودک دارد و آغاز زودهنگام شیر کمکی بدون نظر متخصص می‌تواند سلامت نوزاد را به خطر بیندازد.


به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «تفتان ما» به نقل از پایگاه تحلیلی خبری «چهاربهاران» هر ساله اول آگوست (۱۰ تا ۱۶ مرداد) به نام روز جهانی شیر مادر گرامی داشته می‌شود. این مناسبت فرصتی است برای یادآوری نقش بی‌بدیل شیر مادر در سلامت نوزادان و حمایت از مادران در مسیر شیردهی. شیر مادر بهترین و طبیعی‌ترین منبع تغذیه برای نوزادان است که علاوه بر تأمین نیازهای کامل تغذیه‌ای، حاوی پادتن‌ها و عوامل ایمنی است که کودک را در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند. تغذیه با شیر مادر نه‌تنها رشد جسمی بلکه تکامل شناختی و هوشی کودک را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و در درازمدت بر کیفیت زندگی و توانمندی‌های فردی او تأثیرگذار است.
 
 سازمان جهانی بهداشت و یونیسف، با تعیین روز جهانی شیر مادر، خواهان افزایش آگاهی عمومی درباره فواید شیر مادر و حمایت از مادران در این مسیر شده‌اند. این روز همچنین فرصتی است تا بر اهمیت آموزش صحیح شیردهی و حذف موانع روانی، اجتماعی و محیطی تأکید شود. حمایت خانواده، خصوصاً پدران، نقش اساسی در ایجاد امنیت روانی مادران دارد که این امر به افزایش تولید و کیفیت شیر مادر کمک می‌کند.
 
 بااین‌وجود، هنوز بسیاری از مادران بدون نظر پزشک یا کادر بهداشتی، تغذیه کمکی را شروع می‌کنند که می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت و رشد کودک داشته باشد. مراکز بهداشتی و مشاوران تغذیه با آموزش و مشاوره تخصصی به مادران، نقش مهمی در ترویج شیردهی موفق ایفا می‌کنند. فراهم‌کردن شرایط روحی و روانی مناسب برای مادران و حمایت خانواده، کلید افزایش موفقیت در تغذیه با شیر مادر است.
 
 سلیمه محمدی مشعوف؛ کارشناس جوانی جمعیت و سلامت خانواده در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری «چهاربهاران» بیان کرد: همه ساله اول آگوست (۱۰-۱۶ مرداد) به نام روز جهانی شیر مادر نام‌گذاری شده است، در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته می‌شود. هدف از این نام‌گذاری، تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این نعمت الهی است. اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر سبب شده است تا از سوی سازمان بهداشت جهانی و یونیسف روز جهانی شیر مادر تعیین شود.
 
 وی افزود: اهمیت تغذیه با شیر مادر به لحاظ‌داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است.
 
 محمدی تصریح کرد: شیر مادر برای شیرخواران و کودکان نوپا مغذی‌ترین غذا و از لحاظ مواد ایمونولوژیک بسیار قوی است، غذایی است که می‌تواند موجب تکامل مغز شود و هیچ ماده غذایی دیگری این ویژگی را ندارد. تغذیه با شیر مادر تکامل شناختی و ضریب هوشی (IQ) کودکان را تقویت می‌کند و در نتیجه به طور قابل‌توجهی امکان تحصیلات، مشارکت در نیروی کار و کسب درآمد را در طول عمر ارتقا می‌دهد. بی‌توجهی و ازدست‌دادن این مرحله بحرانی از رشدِ مغز در طول دوران کودکی می‌تواند منجر به زیان‌های قابل‌توجه شناختی و اقتصادی شود.
 
 وی ادامه داد: باتوجه‌به اهمیت شیر مادر متأسفانه مادران بدون نظر پزشک و کادر بهداشتی شیر کمکی را آغاز می‌کنند آموزش به عموم مادران باعث افزایش سطح آگاهی می‌شود.
 
 محمدی اظهار کرد: در مرکز بهداشت مشاوره شیردهی توسط بهورزان و مامای مراکز بهداشتی به مادران آموزش داده می‌شود.
 
 وی در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که از لحاظ روحی و روانی مادران در شرایط مطلوب باشند شیر مادر افزایش پیدا می‌نماید و شیر مادر باعث آرامش نوزاد می‌شود به‌خاطر همین موضوع پدران جهت ایجاد امنیت خانواده نقش به سزایی دارند.


انتهای خبر/


کد مطلب: 455659

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/455659/آرامش-آغوش-غذای-جان-مغز-کودک

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir