به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «
تفتان ما» فرامرز لکزایی امروز در دومین نشست کمیته چهارجانبه آسیبشناسی اجرای راهبردهای چهاردهگانه پیشگیری از سرقت در زاهدان، بیان کرد: خلاءهای آماری در زمینه اطلس جغرافیایی جرم سرقت، بانک اطلاعاتی سارقان و مالخران حرفهای، شگردهای نوظهور ارتکاب سرقت و اطلاعات مرتبط با جامعه آماری متهمان و محکومان متواری از چالشهای جدی سیاستگذاری مناسب در حوزه پیشگیری و مقابله با سرقت به شمار میآید.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان بیان کرد: رسالت اصلی کمیته آسیبشناسی پیشگیری از سرقت، شناسایی این خلأهای آماری و تأکید بر همافزایی بینبخشی برای حذف بسترهای مجرمانه سرقت در استان است.
لکزایی همچنین با انتقاد از اطاله در ارسال برخی از پاسخهای مرتبط با اجرای راهبردهای چهاردهگانه قرارگاه پیشگیری و مقابله با سرقت، اضافه کرد: تأخیر در ارسال پاسخ به فرایند سیاستگذاری و اجرای طرحهای پیشگیرانه آسیب میزند و بههیچعنوان پذیرفتنی نیست؛ بنابراین در صورت تکرار مصادیق اهمال درباره درخواست دادههای آماری، اقدامات قانونی مدنظر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی مخاطبان نصب پابند الکترونیکی در استان تهیه شده است، تصریح کرد: مقرر است با همکاری اداره کل زندانهای سیستان و بلوچستان و پلیس آگاهی فراجا، حداقل ۲۴ محکوم حرفهای و سابقهدار مرتبط با جرم سرقت پس از پایان محکومیت توسط پابند الکترونیکی تحت پایش قرار گیرند.
لکزایی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر ۱۱۶ زندانی غایب از مرخصی مرتبط با جرم سرقت در ۶ زندان و مراکز تأمینی و تربیتی استان شناسایی شدهاند و فهرست این گروه به انضمام اوراق جلب جهت تسریع در روند دستگیری به ضابطین فراجا ابلاغ شده است.
وی یکی از رویکردهای اصلی در سال جاری را تحدید ارفاقت قانونی محکومان قطعی مرتبط با جرم سرقت عنوان کرد و ادامه داد: از دادستانهای حوزههای قضایی سیستان و بلوچستان درخواست شده است که جز در موارد خاص و اضطراری از اعطای مرخصی به سارقان اجتناب کنند.
لکزایی گفت: بانک اطلاعاتی محکومان قطعی متواری جرم سرقت در حال تهیه است و بهمحض تکمیل این دادهها، فرآیند دستگیری این گروه از محکومان، بدون وقفه و بهصورت مستمر با حمایت دستگاه قضایی از سوی پلیس آگاهی و پلیس پیشگیری فراجا در دستور کار قرار میگیرد.
انتهای خبر/