۰
باهدف ارتقای آگاهی جامعه هدف و مقابله با شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام انجام شد

آموزش استانداردهای ایمنی برای ذبح، کاهش خطر انتقال بیماری

همراه با آموزش ابزارها و استانداردهای ایمنی در ذبح، جهت کاهش خطر انتقال بیماری برگزار شد.
آموزش استانداردهای ایمنی برای ذبح، کاهش خطر انتقال بیماری
باهدف ارتقای آگاهی جامعه هدف و مقابله با شیوع بیماری‌های رک بین انسان و دام،مشت در راستای پیشگیری از بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)، یک دوره آموزشی ویژه قصابان و فعالان حوزه دام و ذبح در خاش برگزار شد. این دوره با همکاری شهرداری، اداره دامپزشکی، بسیج جامعه پزشکی، و واحدهای مبارزه با بیماری‌ها و سلامت محیط و کار مرکز بهداشت شهرستان صورت گرفت. 


به گزارش پایگاه خبری تفتان ما به نقل از روابط‌عمومی شبکه بهداشت و درمان خاش رضا بهرنگی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش، در این باره اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو یکی از بیماری‌های حاد و ویروسی است که از طریق تماس مستقیم با خون و ترشحات دام، در زمان ذبح و دیگر فعالیت‌های مرتبط، به انسان منتقل می‌شود. منطقه خاش با شرایط اقلیمی خاص و تراکم بالای دام، نیازمند رعایت نکات ایمنی بیشتری در فرایند ذبح است. 
وی افزود: برگزاری چنین دوره‌هایی، نقش مهمی در آموزش و توانمندسازی فعالان حوزه دام و ذبح در جهت پیشگیری از بروز موارد انسانی بیماری دارد. خوشبختانه با همکاری شهرداری و اداره دامپزشکی، امکان تأمین اقلام حفاظتی مانند ماسک، دستکش، پیش‌بند و مواد ضدعفونی‌کننده فراهم شده است. 

در این دوره، اصول بهداشتی ذبح، راه‌های انتقال بیماری، روش‌های پیشگیری، علائم بیماری در دام‌ها، و نکات ایمنی در زمان تماس با دام و فرایند ذبح به‌صورت کاربردی آموزش داده شد. همچنین، بسته‌های آموزشی و بروشورهای اطلاع‌رسانی در اختیار شرکت‌کنندگان قرار گرفت تا بتوانند نکات مهم را در میدان عمل رعایت و انتقال دهند. 
 
بهرنگی تأکید کرد: همشهریان عزیز باید ذبح دام را در مراکز مجاز انجام دهند و از تماس مستقیم با خون، پوست و ترشحات دام در زمان ذبح، به‌ویژه در فرصت‌های نزدیک به عید قربان، خودداری نمایند. رعایت نکات بهداشتی در این حوزه، وظیفه و مسئولیت همگانی است تا از انتقال بیماری جلوگیری شود. 

این دوره آموزشی، باهدف ترویج فرهنگ ایمنی و افزایش سلامت عمومی در منطقه، نقش مؤثری در کاهش ریسک انتقال بیماری‌های واگیر و حفظ سلامت جامعه ایفا می‌کند.

در این دوره، با آموزش ابزارها و استانداردهای لازم، به‌منظور کاهش خطر انتقال بیماری و تضمین سلامت عمومی فعالیت‌های ذبح به صورت ایمن برگزار شد.

انتهای خبر/

پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۰۵
کد مطلب: 455230
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *