۰
استاندار سیستان و بلوچستان:

استان‌های مرزی باید در اولویت سرمایه‌گذاری ملی باشند

استاندار سیستان و بلوچستان با تأکید بر لزوم بازتعریف نقش و اختیارات استان‌های مرزی در ساختار حکمرانی کشور، خواستار طراحی سازوکارهایی متناسب با زیست‌بوم این مناطق برای توزیع عادلانه منابع و تقویت سهم آن‌ها در تصمیم‌سازی‌های ملی شد.
استان‌های مرزی باید در اولویت سرمایه‌گذاری ملی باشند
 
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تفتان ما»، به نقل از روابط‌عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، منصور بیجار شامگاه جمعه در نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با مدیران ملی و استانی، با اشاره به ظرفیت‌های ویژه سیستان و بلوچستان در حوزه‌های کشاورزی، مرز، امنیت غذایی و دیپلماسی منطقه‌ای، بیان کرد: این منطقه یک نقطه حاشیه‌ای نیست، بلکه فرصتی راهبردی برای آینده‌نگری توسعه‌ای، تعمیق عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران و افزایش تاب‌آوری امنیتی، اقتصادی و اجتماعی کشور است.
 
 وی با بیان اینکه مرز در سیستان و بلوچستان نه تهدید، بلکه سکوی فرصت است، گفت: اگر عدالت جغرافیایی و اقلیمی در تخصیص منابع رعایت و اختیارات متناسب با مسئولیت‌ها به استان‌ها واگذار شود، می‌توان از ظرفیت مرز به‌عنوان پیشران توسعه و امنیت استفاده کرد.
 
 استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به تدوین سند توسعه استان نیز تصریح کرد: این سند با مشارکت نخبگان محلی تهیه شده و بر توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، تقویت زنجیره ارزش، تکمیل زیرساخت‌های آب، انرژی و تبدیل مرز به محور دیپلماسی اقتصادی تمرکز دارد همچنین برای تحقق این اهداف، حمایت ملی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ و برنامه هفتم توسعه ضروری است.
 
 وی ادامه داد: در چارچوب اصول قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، استان‌های مرزی باید در اولویت سرمایه‌گذاری ملی قرار گیرند چرا که بازگشت این سرمایه‌گذاری‌ها، نه‌تنها در قالب رشد اقتصادی، بلکه در قالب امنیت پایدار، انسجام اجتماعی و توسعه متوازن نمود پیدا می‌کند و منافع راهبردی بلندمدت کشور را تضمین خواهد کرد.
 
 ایرانشهر باید به پایانه صادرات کشاورزی جنوب شرق تبدیل شود
 محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی، در این نشست با استقبال از رویکرد آینده‌نگر استاندار، اظهار کرد: ایرانشهر ظرفیت تبدیل‌شدن به پایانه صادرات کشاورزی جنوب شرق کشور را دارد؛ این موضوع هم‌راستا با اهداف راهبردی کشور در حوزه امنیت غذایی بوده و مجلس آماده حمایت از آن است.
 
 وی افزود: توجه به استان‌های مرزی باید بخشی از سیاست‌های کلان اقتصادی کشور باشد؛ چرا که توسعه این مناطق به منزله تقویت پایه‌های امنیت ملی است.
 
 
 تأسیس ستاد توسعه ملی استان در دستور کار قرار دارد

 مهرداد عرب‌اول رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به‌ضرورت رویکرد فراگیر در توسعه استان گفت: پیشنهاد تأسیس ستاد توسعه ملی استان از سوی استانداری مطرح شده و با استقبال رئیس‌جمهور و سازمان برنامه و بودجه همراه شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: این اقدام گامی در جهت ایفای نقش فعال سیستان و بلوچستان در سیاست‌گذاری توسعه‌ای کشور خواهد بود.

انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcb0wb80rhbz0p.uiur.html
 
شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۴۶
کد مطلب: 455127
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *