معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان مطرح کرد:

نقش مهم دانشگاه‌ها در توسعه سیستان‌و‌بلوچستان

15 ارديبهشت 1404 ساعت 13:13

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دانشگاه‌ها نقش مهمی در توسعه استان دارند، گفت: تغییر و تحولات فرصتی برای بهره‌مندی مطلوب از ظرفیت‌ها و ارائه خدمت به مردم است.


 
 
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تفتان ما» علیرضا شهرکی صبح امروز در مراسم تکریم و معارفه سرپرست جدید دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان بیان کرد: نگاهی که به دانشگاه‌های این استان وجود دارد اثرگذاری مؤثر و نقش‌آفرینی در تمامی بخش‌های مختلف بوده که این مهم خواسته ما از تمامی دانشگاه‌ها بوده و باید تقویت شود؛ علاوه‌برآن همکاری بین دانشگاه‌ها باید فزونی یابد، چرا که نیاز روز جامعه به شمار می‌رود.

وی با اشاره به رویکرد جوان‌گرایی در دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان، افزود: تغییرات و تحولات فرصتی برای بهره‌مندی مطلوب از ظرفیت‌های استان و ارائه خدمت به مردم است؛ باید در هر موقعیت با بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود هم‌افزایی ایجاد شود.

 معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان دیار خوبان و پایتخت وحدت ایران اسلامی بوده که باید از تمام ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و گردشگری آن برای توسعه و آبادانی استفاده کرد.

شهرکی با اشاره به جایگاه ویژه سیستان و بلوچستان در نگاه نظام و دولت مطرح کرد: از جمله اقدامات مهم صورت‌گرفته در این منطقه می‌توان به آغاز طرح ساماندهی سوخت، توسعه شبکه ریلی، تقویت زیرساخت‌های مرزی و افزایش اعتبار پروژه‌های عمرانی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه مردم یکی از مهم‌ترین مزیت‌ها و ظرفیت‌های استان به شمار می‌روند، ادامه داد: مردم در این خطه از کشور همواره در تمامی صحنه‌ها حضور شایسته و به‌موقع داشته به‌طوری‌که آنان پاسداران ولایت و سربازان نظام در این خطه بوده و مرزداری می‌کنند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به تلاش دشمنان و معاندان برای ضربه‌زدن به وحدت و جلوگیری از توسعه سیستان و بلوچستان تأکید کرد: امروز مطالبه جدی اجتماعی مردم که به‌صورت خودجوش در آن مشارکت داشته مقابله با معاندان است چرا که امروز این استان به کارگاه عمرانی تبدیل شده و به‌سوی توسعه گام برمی‌دارد.
 
 
پیام‌نور مرجعی برای انتخاب اقشار کم‌برخوردار مبنی بر یادگیری آموزش عالی
علیرضا محدثی زرندی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام‌نور کشور نیز با اشاره به ظرفیت‌های مرزی سیستان و بلوچستان و ورود این دانشگاه به آموزش مجازی و ترکیبی در مقاطع مختلف به‌ویژه از زمان همه‌گیری کرونا، افزود: یکی از رسالت‌های دانشگاه ایجاد زمینه‌های مناسب تولید علم و کمک به صنعت باتوجه‌به نیاز روز جامعه است.

وی پرداخت شهریه کم دانشگاه پیام‌نور را مزیتی در مقابل سایر مؤسسات غیردولتی در ایران و منطقه عنوان کرد و ادامه داد: این دانشگاه مرجعی برای انتخاب اقشار کم‌برخوردار جامعه برای تحصیل به شمار می‌رود، همچنین تولید محتوای درسی و آموزشی این دانشگاه و حرکت در مسیر عدالت آموزشی از اولویت کاری هستند که به جد بر روی آنها تمرکز کرده‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام‌نور کشور تأکید کرد: تحقق این امر در گرو تقویت، توسعه و ساماندهی زیرساخت‌ها و عرصه‌های پژوهشی دانشگاه نظیر پژوهشکده‌ها، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و پایگاه‌های اطلاعات علمی میسر می‌شود.

محدثی زرندی حضور و ارتقای دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی را از دیگر فعالیت‌های مهم این معاونت برشمرد و افزود: افزایش و ارتقای رتبه دانشگاه در نظامات مختلف رتبه‌بندی در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی از طریق بهبود شاخص‌های مختلف حوزه پژوهش و فناوری در دستور کار جدی است.
 
دانشگاه پیام‌نور؛ موتور محرکه توسعه سیستان و بلوچستان
ابوالفضل توسلی رئیس سابق دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان تحقق توسعه را نیازمند ایجاد ارتباط تنگاتنگ میان دانشگاه و مسئولان اجرایی، نمایندگان مجلس و نهادهای تصمیم‌گیر دانست و گفت: دانشگاه پیام‌نور، بستری برای فعالیت‌های علمی، اجتماعی و تقویت همبستگی است.

وی با اشاره به تجربه‌های موفق دانشگاه پیام‌نور در زمان تصدی مسئولیت خود، بیان کرد: دانشگاه در حوادثی نظیر سیل اسفند ۱۴۰۲ نقش اجتماعی خود را به‌خوبی ایفا کرد؛ همچنین در ایام انتخابات، با درک تهدیدات دشمنان برای کاهش مشارکت، دانشگاه با همراهی دانشجویان و مدیران، اقدامات مؤثری در افزایش آگاهی و مشارکت مردم انجام داد.

توسلی با تأکید بر ضرورت جامعه‌محور بودن دانشگاه گفت: دانشگاه باید از نقش صرف آموزشی یا پژوهشی فراتر رود و با مشارکت فعال در مسائل اجتماعی، منشأ تحولات بزرگ باشد.

 رئیس سابق دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان با اشاره به رشد چشمگیر دانشگاه در زمان تصدی مسئولیت خود، تصریح کرد: با انجام فعالیت‌های اجتماعی و اثرگذار، جذب دانشجو افزایش یافت و از ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو به ۱۱ هزار دانشجو رسیده‌ایم.

وی اظهار کرد: دانشگاه پیام‌نور تنها دانشگاه جامع دولتی در بسیاری از شهرهای استان است و بسیاری از فرمانداران، رؤسای آموزش‌وپرورش و مدیران اجرایی در شهرهایی مانند خاش، نیک‌شهر، چابهار و راسک از دانش‌آموختگان این دانشگاه هستند.

توسلی با تأکید بر رویکرد مهارت‌محور و اجتماعی دانشگاه‌ها، بیان کرد: دانشگاه باید مسئولیت اجتماعی و اشتغال‌زا باشد و از مسیر مهارت‌آموزی به توسعه استان کمک کند.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی، گفت: در ۲ سال اخیر حدود ۱۰۰ نفر از دانشجویان فقط از طریق دوره‌های مهارت‌افزایی در دانشگاه جذب بازار کار و استخدام شدند؛ در دانشگاه پیام‌نور مرکز سراوان، مرکز نوآوری و کارآفرینی در حوزه‌هایی چون سفال کلپورگان و سوزن‌دوزی راه‌اندازی شد که ۲۰۰ دانشجو در آن زیر نظر استادان مجرب آموزش دیدند و تمام هزینه‌ها نیز بر عهده دانشگاه بود.

رئیس سابق دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان ادامه داد: در سال گذشته، دانشگاه با رشد چشمگیری در ابعاد مختلف روبرو بود که افزایش سه برابری درآمد، دو برابر شدن تعداد دانشجو، جذب گسترده اعتبارات از جمله کمک‌های خیران، توسعه تحصیلات تکمیلی و برخی رشته‌های پرطرف‌دار، پرداخت بخش قابل‌توجهی از بدهی‌ها، اخذ زمین مسکونی برای همکاران در منطقه لخشک زاهدان، احیای زمین منطقه رمین چابهار و توسعه زیرساخت‌های IT، خرید تجهیزات عمده دانشگاه، راه‌اندازی مرکز رشد، اخذ مجوز تأسیس و راه‌اندازی اندیشکده ۲۵ محرم، برپایی موکب‌های اربعین، احیاء و فعال‌سازی انجمن‌ها و تشکل‌های دانشجویی، برگزاری متعدد مراسم و اردوهای دانشجویی، برگزاری میزگردهای متعدد با حضور اصحاب رسانه، توسعه دوره‌های مهارت‌افزایی، استخدام نیروی انسانی از خانواده معظم شهدا، برگزاری همایش ملی و اقدامات دیگر که برخی برای نخستین‌بار در سطح استان رخ داده‌اند، از جمله دستاوردهای این دانشگاه بوده است.
 
ارتقای کیفیت آموزش مهم‌ترین برنامه در دستور کار
همایون ایمان‌نژاد سرپرست جدید دانشگاه پیام‌نور سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه حدود ۱۱ هزار دانشجو در مراکز ده‌گانه این دانشگاه در سراسر استان مشغول به تحصیل هستند، گفت: باهدف ایجاد عدالت اجتماعی و حداقل‌های آموزشی در استان کار را پیش خواهیم برد و امید که بتوانیم در این مسیر گام‌های مؤثری برداریم.

وی ادامه داد: باتوجه‌به ریل‌گذاری و سیاست‌های دانشگاه برنامه‌هایی برای این دوره مدیریتی مدنظر قرار گرفته که مهم‌ترین آنها در حوزه آموزش، ارتقای کیفیت آموزشی و جذب رشته‌های تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا است.

ایمان‌نژاد خاطرنشان کرد: در حوزه پژوهش ارتقای کمیت، تقویت آثار پژوهشی و ارتقای کیفیت فعالیت‌ها را از طریق افزایش میزان ارتباط با صنعت در دستور کار قرار داده‌ایم، همچنین تعامل بیشتر با حوزه‌های علمی و پژوهشی به‌ویژه با دانشگاه مادر سیستان و بلوچستان و پارک علم‌وفناوری در دستور کار قرار دارد.

انتهای خبر/
  https://asrehamoon.ir/vdcdjj0fxyt05z6.2a2y.html
 


کد مطلب: 454968

آدرس مطلب: https://www.taftanema.ir/news/454968/نقش-مهم-دانشگاه-ها-توسعه-سیستان-و-بلوچستان

تفتان ما
  https://www.taftanema.ir