به گزارش پایگاه خبری
تفتان ما؛ به نقل از عصر هامون،یازدهم شهریور ماه بود که دومین سفر استانی رییس دولت سیزدهم از سیستان وبلوچستان در جنوب شرق ایران استارت خورد و رئیس جمهور کشورمان در ابتدا به شهرستان چابهار، پس از آن زابل و سپس به زاهدان آمد.
گام اول سفر رئیس جمهور؛ حضور سرزده در چابهار
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ابتدا با ساحل نشینان مکران، صیادان اسکله صیادی کنارک و زاغه نشینان چابهار هم صحبت شد و سپس درجمع نمایندگان اقشار، علما و نخبگان چابهار به بیان مشکلات اشاره کرد و گفته بود که مسأله کپرنشینی درسیستان و بلوچستان باید تا پایان سال جاری سامان یابد.
وی با بیان اینکه سواحل مکران دروازه ورودی ایران به بسیاری از کشورهای دنیاست، گفته بود که سواحل مکران میتواند قطب رونق و ارتباطات تجاری و اقتصادی با دنیا باشد از این روی جایگاه حساس و مهمی دارد، باید ساز و کار و مرکزیت فعالی برای عمران و آبادی این منطقه وجود داشته باشد که مسئولیت این موضوع را به عهده بگیرد.
رئیسی با بیان اینکه سواحل مکران یکی از بهترین ظرفیتها برای سرمایهگذاری است، افزوده بود: کار در این منطقه باید در یک زمان معینی به نتیجه برسد تا بهرهگیری از این ثروت خدادادی و اقتصاد دریا، از فرصتهای ایجاد اشتغال و رونق تولید در این منطقه به نحو احسن بهره برده شود.
وی در جمع نمازگزاران مسجد چابهار نیز به ایراد سخنرانی پرداخته بود که بیان "امنیت، وحدت و انسجام از نعمتهای بزرگی است که خداوند به مردم سیستان و بلوچستان عطا کرده است"، "راهبرد نظام اسلامی، ایجاد وحدت و انسجام در میان ملت ایران و همه ملتهای مسلمان است"، "میتوان شرایطی ایجاد کرد که فقر در میان مردم وجود نداشته باشد"؛ از مهمترین آنان بود.
سفر به زابل؛ مسیر بعدی سفر رئیس جمهور به سیستان وبلوچستان
رئیس جمهور کشورمان صبح روز جمعه ۱۲شهریور در دومین روز از سفر به سیستان و بلوچستان وارد شهرستان زابل شده بود و در بدو ورود بخاطر امکان پذیر نبودن دیدارهای مردمی بخاطر رعایت دستورالعمل های بهداشتی از مردم استان عذرخواهی کرد و گفت: حل مشکل آب مردم زابل در اولویت اقدامات دولت است؛ امتیازات و اختیارات ویژهای به استانداران استانهای محروم تفویض خواهد شد تا بتوان مشکلات این استانها را با فوریت و سرعت بیشتری حل و فصل کرد و سیستان و بلوچستان جزو همین استانها است.
وی بلافاصله پس از ورود به زابل درحضوری از پیش اعلام نشده به میان مردم روستای ملاعلی در منطقه مرزی ایران و افغانستان رفت و با اهالی این روستای دورافتاده دیدار و گفت و گو کرد و افزود: مرزهای ایران با همسایگان باید مرز اقتصادی، تعامل و مبادله باشد تا بتواند به توسعه مناطق مرزی، ارتقای امنیت و بهبود معیشت و رفاه مرزنشینان منجر گردد.
رئیسی بیان کرده بود: افزایش بهره وری در استفاده از چاه نیمه ها و توسعه استحصال منابع آب ژرف، دو راهکار کوتاه مدت دولت برای جبران کم آبی در سیستان است .
رئیس جمهور همان روز در ادامه برنامههای سفر به سیستان و بلوچستان با حضور سرزده در جمع عزاداران حضرت زینالعابدین (ع) در میدان امام حسین (ع) زابل گفت: وقتی شنیدم که شما اجتماع با صفایی به صورت سنواتی دارید که یادآور روحیه عاشورایی و شور و شعور حسینی مردم سیستان است، ترغیب شدم در میان شما حضور پیدا کنم.
وی در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و قول داد مشعل گاز به زودی در سیستان روشن می شود، احیای حقآبه زابل را با دیپلماسی فعال، پیگیر خواهیم شد، و ایجاد و فعال کردن ظرفیت نیروگاههای بادی و منابع معدنی سیستان را به طور جدی دنبال خواهد کرد.
گام سوم سفر به زاهدان و شرکت در جلسه شورای اداری
این مقام عالی کشور در پایان برنامههای سفر دو روزه به سیستان و بلوچستان در جلسه شورای اداری استان حضور یافت و گفت: برنامه هفتم توسعه مبتنی بر آمایش سرزمینی تدوین خواهد شد، همچنین قانونمند شدن تعاملات مرزی هم امنیت و هم رفاه را برای مرزنشینان به ارمغان میآورد.
وی با بیان اینکه پروژههای نیمه تمام باید قبل از فرسوده شدن تکمیل شوند، به موضوع دانشگاه ها هم اشاره کرد و افزود: دانشگاه باید گرهگشای مسایل اجرایی و نقطه مرکزیت تحول کشور باشد.
اجرای ۳۰ مصوبه از ۱۲۷ مصوبه دور اول سفر استانی رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان
در همین راستا پس از گذشت یازده ماه از سفر رئیس جمهور به سیستان وبلوچستان مهرداد عرباول، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان از اجرایی شدن ۳۰ مصوبه خبر داده و گفته است: در سفر استانی رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان در شهریورماه گذشته، مسائل مختلف استان به صورت میدانی بررسی و با ۱۲۷ مصوبه همراه شد که ۳۰ مصوبه آن تاکنون به صورت کامل اجرا شده است.
وی با بیان این که ۱۳وزارتخانه، چهار بنیاد، صندوق کارآفرینی امید و صدا و سیما در مرکز برای سیستان و بلوچستان مصوبه داشتند، ادامه داد: مجموع ریالی کل اعتبارات مربوط به مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان ۲۱ هزار میلیارد تومان و ۲۵۰ میلیون یورو بوده که دو هزار میلیارد تومان آن از دیماه تا پایان سال ۱۴۰۰ پیش از موعد محقق شده است که با اختصاص این اعتبار بسیاری از پروژههایی که راکد و متوقف بودند و یا روند اجرایی کندی داشتند، فعال شدند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان درباره مهمترین دستاوردهای سفر رئیس جمهور به این استان، گفت: افتتاح نزدیک به ۱۱۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی تا مردادماه امسال و آسفالت نزدیک به ۳۵۸ کیلومتر راه روستایی، از جمله دستاوردهای مهم سفر استانی است.
وی از آغاز عملیات اجرایی ۸ پل بزرگ در پی سفر رئیس جمهور به استان خبر داد، افزود: تاکنون دو پل مهرستان و صفرزایی به بهره برداری رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: اجرای کامل شبکه آب شهرهای بریس و پسابندر، اتمام ساخت تصفیه خانه فاضلاب کنارک و اتمام ساخت ایستگاه پمپاژ فاضلاب چابهار، شروع عملیات حفاری ۴۰ حلقه چاه برای تامین آب روستایی، اتمام حفر ۱۰ حلقه چاه در منطقه حرمک و تست مدار خط اول با ظرفیت ۲۵۰ لیتر بر ثانیه و تهیه و تحویل قریب به ۳۰۰ منبع هزار لیتری آب برای عشایر در سطح استان از دیگر مصوباتی است که در حوزه آب و فاضلاب اجرایی شده است.
عرباول تصریح کرد: تسریع در بررسی صدور مجوز ماده ۲۳ طرح انتقال آب از تهلاب به زاهدان و پیشبینی اعتبار شروع عملیات اجرایی آن توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، اختصاص ردیف بودجه برای پروژه انتقال آب به سیستان و بلوچستان از دریای عمان و انتقال آب از چاه نیمه شماره ۲ به ۱ و از ۳ به ۴ در سال ۱۴۰۰ از دیگر مصوبات مهم محسوب میشود که اجرایی شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با اشاره به گازدار شدن شهرستان زابل و سیمان سیستان در اردیبهشت ماه امسال، افزود: همچنین گازرسانی به شهرستان خاش تا شهریور ماه امسال انجام خواهد شد و شهرستان میرجاوه و روستاهای اطراف هم علاوه بر برنامه مصوب وزارت نفت برای توسعه شبکه گازرسانی تعیین شده است.
وی با اشاره به تحویل ۴۰ زمین چمن مصنوعی در ۲۶ شهرستان استان و اتمام پروژههای احداث خانه کشتی زابل و احداث ورزشگاه چندمنظوره چابهار تا هفته دولت امسال، گفت: تامین ۱۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مسئولیت اجتماعی وزارت نفت برای حوزه آموزش، بهداشت و درمان، راه روستایی و آب روستایی، تکمیل یک بلوک از خوابگاه خواهران دانشگاه زابل و تامین ۳۳ میلیارد تومان اعتبار نقدی برای توسعه زیرساختهای گردشگری استان از دیگر دستاوردهای سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان است.
بررسی مصوبات سفر ریاست جمهوری از زبان استاندار سیستان وبلوچستان
حسین مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان صبح امروز در حاشیه نشست بررسی مصوبات سفر ریاست جمهوری اظهار کرد: در حوزه انتقال آب دریای عمان گودبرداری به صورت کامل انجام شده و آماده بتن ریزی است.
وی افزود: برای انتقال آب دریای عمان برای ۱۴۰ کلیومتر لوله تامین و عقد قرارداد با پیمانکاران انجام شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: با هدف تأمین آب زاهدان ده چاه حرمک به صورت کامل احداث و وارد مدار شده است.
وی تصریح کرد: انتقال آب از چاه نیمه ها با هدف تأمین آب شهری و روستایی سیستان صد درصد انجام شده است.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: خط انتقال گاز به سیمان سیستان انجام شده و در پایان شهریور ماه به سیمان خاش رسید و تا پایان سالجاری خط انتقال گاز به تیس خواهد رسید.
وی اذعان کرد: بازارچه مرزی پیشین به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر رئیس جمهور تکمیل و همچنین بازارچه میرجاوه و کوهک نیز در مرحله نهایی خود قرار دارد.
انتهای پیام/